وبسایت خبری ساکا نیوز

پایگاه خبری ایران

وبسایت خبری ساکا نیوز

پایگاه خبری ایران

وبسایت خبری ساکا نیوز

وبلاگ خبری ساکا نیوز ایران

جهت مشاهده و پیوست به کانال ما متن زیر را لمس کنید

https://t.me/saka_news

بایگانی
آخرین مطالب
پیوندهای روزانه

۲۶ مطلب در شهریور ۱۳۹۷ ثبت شده است

دانلود برنامه پارتاک برنامه کاربردی برای افرادی که در منزل خود wifi ADSL  دارند 

شما میتوانید با استفاده از این برنامه حجم باقی مانده و مدت باقی مانده را ببینید در لینک های زیر دانلود کنید

دانلود با لینک مستقیم
حجم: 2.98 مگابایت
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۳ شهریور ۹۷ ، ۰۰:۲۶
soran Hossieni
این سخنان عجیب و غریب وزیر بهداشت در دفاع از دولت را باید از دو زاویه بررسی کرد؛ یکی آن که جناب وزیر که به قول خودش میلیاردر است و پورشه و پرادو سوار می شود نباید هم مشکلات عمده اقتصادی و فشار حاصل از گرانی بازار را احساس کرده باشد. وزرای دولت روحانی از دل مردم و از میان مردم نیامده اند که امروز بخواهند در اوج بی کفایتی مسئولان طرف مردم باشند. و دیگری این که احتمالا حفظ منصب و دفاع از روحانی سود بیشتری دارد تا دفاع از مردم و طرف مردم بودن.
ساکا نیوزقاضی زاده هاشمی از آن دست وزرایی بود که از ابتدا مخالف و موافق دولت بر عملکرد غیر حرفه ایش در منصب وزرات تاکید داشتند؛ اصلاح طلبان، ورودش به حوزه های غیر مربوط بهداشت و درمان را نشانه عزم او برای ریاست جمهوری دوازدهم می دیدند و مخالفان دولت صحبت های عجیب و غریب و خوی اشرافیت او را مورد نقد قرار می دادند. او بعد از حمایت از حقوق بگران نجومی، توهین به ائمه جمعه و مدافعان حرم، اخیرا از آخرین ورژن خود رونمایی کرده است. او تلویحا به مردم می گوید، وضعیت همین است و چون شما خودتان روحانی را انتخاب کردید پس حق ناراحتی و اعتراض هم ندارید.
 
به گزارش ساکا نیوز وزیر بهداشت دولت روحانی در مراسم افتتاحیه ای در نیشابور در دفاع از دولت گفته است : «فعلأ مدیریت همین و وضعیت همین است، شما مردم رأی داده‌اید، رئیس جمهور و مجلس انتخاب کردید و آنان نیز وزیر و مدیر انتخاب کردند، پس بی خود اعصاب، روح و روان همدیگر را آزار ندهیم، فعلأ همین هستیم و باید درست مدیریت کنیم»
 
این سخنان عجیب و غریب وزیر بهداشت در دفاع از دولت را باید از دو زاویه بررسی کرد؛ یکی آن که جناب وزیر که به قول خودش میلیاردر است و پورشه و پرادو سوار می شود نباید هم مشکلات عمده اقتصادی و فشار حاصل از گرانی بازار را احساس کرده باشد. وزرای دولت روحانی از دل مردم و از میان مردم نیامده اند که امروز بخواهند در اوج بی کفایتی مسئولان طرف مردم باشند. و دیگری این که احتمالا حفظ منصب و دفاع از روحانی سود بیشتری دارد تا دفاع از مردم و طرف مردم بودن.
 
اما نکته قابل توجه این است که جناب وزیر گویا فراموش کرده اند که روحانی با چه وعده هایی از همین مردم رای گرفته است! مردم چک سفید امضا به هیچ کس نمی دهند، و روحانی اگر منتخب مردم بوده است به خاطر علاقه وافر مردم به شخص او نبوده و روحانی باید پاسخ گوی وعده های انتخاباتی خود باشد. 
روحانی در سفر انتخاباتی خود به خرم آباد گفته بود: «به مردم قول می دهم که در دولت دوازدهم فقر مطلق در ایران برای همیشه رخت بر بکند؛» وضعیت امروز کشور کاملا خلاف وعده انتخاباتی جناب روحانی است و این را رییس جمهور و دولت او باید پاسخ گو باشند، نه اینکه طلبکارانه و در بی منطقی محض ادعا کنند که خودتان رای دادید، حالا پای لرزش هم بنشینید! این مدل بیان وزیر سرمایه دار دولت، بیش از هر چیزی توهین به مردم است و اعتمادی که به واسطه وعده های بیشمار به روحانی داشته و او را به ریاست جمهوری انتخاب کردند.
 
البته این اولین باری نبوده است که قاضی زاده در مورد دولت و اشتباهات ویژه در آن موضع طلبکارانه ای می گیرد. در همین راستا او در مسئله شفافیت سازی و مقابله با حقوق های نجومی گفته بود: «در مباحث اخیر نیز، برخی دوستان باید بدانند این شمشیری که بر پیکر انقلاب اسلامی وارد می‌کنند، دولبه دارد؛ درست است که از یک طرف آن روحانی و دولت او را می‌زنید، ولی با طرف دیگر، روحانیت و نظام را نشانه رفته‌اید» 
 
جالب است که جناب وزیر نقد مخالفان دولت نسبت به حقوق های نجومی که نمونه های زیادی در وزارت تحت مدیریت او داشته را شمشیر دولبه ای می داند که هم به دولت آسیب می زند و هم به نظام! حال آنکه بحث حقوق های نجومی و ادامه اش اعتماد مردم را نسبت به نظام اسلامی سست می کند. این نشان می دهد که جناب وزیر سرمایه دار، بیش از اینکه اعتماد مردم به نظام برایش اهمیت داشته باشد، رضایت رییس جمهور و دولت برایش اهمیت دارد، حتی اگر به بهای بی اعتمادی مردم به نظام اسلامی تمام شود.
 
این حمایت های بدون منطق از دولت تنها به این مورد منتهی نمی شود او در سی و سومین کنگره انجمن علمی روانپزشکی ایران گفته بود: خدا پدر آقای روحانی را بیامرزد که زمانی که مردم به آن رأی دادند آرامش در کشور برقرار شد و امروز دارای آرامش نسبی هستیم. 
و در ادامه دفاع از دولت بیان کرده بود :خودشیفتگی مسئولان کار دست مردم می‌دهد در کشور ما هر کسی اظهار نظری دارد مثلاً‌ یکی سردار علم بوده، نوحه می‌خواند و رئیس‌جمهور و مسئولان را زیر سؤال می‌برد دیگری می‌شود سردار حرم و در همه حوزه‌ها اظهار نظر می‌کند؛ یکی نیز سردار قلم بوده و در همه حوزه‌ها حرفی دارد. 
او در پایان صحبت هایش با توهینی بی سابقه نسبت به ائمه جمعه گفته بود: امیدوارم سیاست‌گذاران، دولت، مجلس، خطبا، ائمه جمعه و هر کسی که در کشور تریبونی دارد زحمات شما روانپزشکان را زیاد نکند و اعصاب مردم را تحت تأثیر قرار ندهد،‌ تهمت نزنند، اضطراب را تحمیل نکنند و اگر آبی برای شما  نمی آورند کوزه را هم نشکنند تا شاهد کاهش اختلالات روانپزشکی باشیم.
 
همانطور که مشخص است، وظیفه وزیر بهداشت دفاع های غیر منطقی و غیر عقلانی از دولت و گرفتن مواضع طلبکارانه از مردم و جامعه بوده است، او در این سخنرانی برای دفاع از دولت، هم به مدافعان حرم توهین می کند، هم به ائمه جمعه! و طلبکارانه آن هارا مقصر اصلی وجود اضطراب و فشار روانی بر مردم می داند. حال آنکه مدیریت وضعیت آشفته اقتصادی، شکست ایده برجام و مذاکره با امریکا، افزایش قیمت ارز و موارد متعدد دیگری جز در حیطه اختیارات دولت نیست و وزیر بهداشت و دولت روحانی باید قبول کنند که دیگر بی کفایتی خود را نمی توانند با فرار رو به جلو و انداختن تقصیرها به گردن ائمه جمعه و مدافعان حرم و مردم، پنهان کنند.
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۸ شهریور ۹۷ ، ۲۳:۵۰
soran Hossieni
تولیدکنندگانی که در سالیان اخیر به مونتاژکاری کارخانجات چینی تبدیل شده اند با افزایش چند برابری نرخ ارز، توان تولید خود را از دست می دهند و بازار را خالی از عرضه محصولات خود می گذارند. بازاری که به کالاهای خارجی وابسته شده و واردکنندگان کالاهای خارجی در آن جولان می دادند، مسلم است که کشش فروش همان کالاهای خارجی به دو یا چند برابر قیمت قبلی را به مردم ندارد. با کاهش عرضه، فضا برای سو استفاده دلالان برای احتکار کالاها و فروش قطره چکانی به چند برابر قیمت واقعی بوجود می آید.
"ساکا نیوز" 1- 10 شهریور 97: قیمت پوشک بچه 34 عددی که در هفته های پیش 50 هزار تومان قیمت داشت نرخ امروز آن در یک سایت خرده  فروشی اینترنتی به 83 هزار تومان رسیده است. 2- 14 شهریور 97: موسی فرزانیان، رئیس اتحادیه فروشندگان نوشت افزار و لوازم مهندسی: تا به امروز لوازم التحریر 60 درصد افزایش قیمت داشته است که این روند صعودی ادامه خواهد داشت. 3- 6 شهریور 97: محمد طحان‌پور رییس اتحادیه لوازم خانگی از ابتدای اردیبهشت ماه سال جاری شاهد افزایش ۵۰ درصدی قیمت لوازم خانگی بوده ایم.
 
به گزارش ساکا نیوز، این موارد تنها بخش کوچکی از گرانی های چند ماه اخیر کالاهای اساسی و مصرفی مردم در کشور است. روزی نیست که خبر گران شدن خودروهای داخلی منتشر نشود. به قطع یقین می توان گفت غالب اقلام و کالاهای مصرفی مردم و تولید کنندگان بیش از 50 درصد رشد قیمت را در چند ماه اخیر تجربه کرده است. افزایش قیمتی که انتظار می رفت بنا به اظهارات مقامات اقتصادی کشور، علی الخصوص رئیس جدید بانک مرکزی، پس از اجرایی شدن بسته جدید ارزی، روند آن متوقف شود ولی نه تنها این اتفاق رخ نداد، بلکه شاهد شتاب گرفتن دوباره قیمت ها پس از یک وقفه یک هفته ای ( که دلیل آن را می توان ناشی از انتظارات مردم از بسته جدید ارزی دانست) بوده ایم. البته افزایش مجدد نرخ ارز در بازار را نیز می بایست به این جملات اضافه کنیم، بطوریکه نرخ دلار پس از اجرایی شدن بسته جدید ارزی، بیش از 3500 تومان گرانتر شد.
 
در بسته قبلی بانک مرکزی که از 20 فروردین اجرایی شده بود، دولت متعهد شده بود تا تمام اقلام مصرفی داخلی را با ارز 4200 تومانی تامین نماید. ورای اشتباهاتی که در حواشی این سیاست ارزی وجود داشته، علی رغم درست بودن این تصمیم، دو عامل موجب شکست این سیاست شد: 1- ناکارآمدی دولت در استفاده از اهرم ها و بازوهای ارزی خود برای تزریق ارز با بازار که عمدتا ناشی از فساد گسترده پتروشیمی ها و صنایع فولادی دولتی بود و عملا شرکت های دولتی ای که عمده ارز صادراتی را در اختیار داشتند، به احتکار دلار پرداختند و موجب ایجاد فاصله عمیق میان ارز دولتی با نرخ بازار آزاد شدند.  2- مفسدینی که دلار 4200 تومانی را از بانک مرکزی دریافت می کردند و با وجود اینکه وثیقه 35 درصدی بابت واردات کالا به بانک عامل ارائه می دادند، از آوردن اجناس خودداری می کردند. فاصله میان نرخ ارز دولتی و بازار آزاد به قدری زیاد بوده که سود فراوانی را در این خصوص برای سو استفاده گران ایجاد نمود.
 
اما با برکناری سیف و آمدن عبدالناصر همتی، بجای اینکه برای پر کردن خلاء های بسته ارزی قبلی چاره اندیشی شود، صورت مساله به طور کامل پاک شد و دولت با شانه خالی کردن از تامین ارز برای بیش از 90 درصد اقلام مصرفی، این وظیفه را به بازار ناقصی به نام بازار ثانویه سپرد تا بر اساس مکانیزم بازار آزاد، نرخ ارز در آن مشخص شود. با اجرایی شدن این بسته، قیمت دلار در بازار ثانویه 8 تا 9 هزار تومان در نوسان بود و عملا قیمت تمام شده کالاها دو برابر شد. همچنین دولت واردکنندگانی را که از قبل اقدام به ثبت سفارش نموده بودند را مجبور به پرداخت مابه التفاوت نرخ ارز قدیم با جدید برای ترخیص کالاهایشان از گمرک نمود.
 
اینکه در کنار دریافت کنندگان واقعی نرخ ارز 4200 تومانی، بخش بزرگی از سو استفاده گران شکل گرفته بود، مساله ای واقعی است، اما آیا راهکار در حذف 4200 تومانی و تحمیل تورم 100 درصد به جامعه بوده است یا اینکه دولت می بایست با اصلاح رویه ها و ایجاد ابزارهای نظارتی قوی، الزام پتروشیمی ها و فولادی ها به عرضه ارز به نرخ مصوب دولت و تغییر افراد و به کار گیری انسان های پاکدست در امور اقتصادی، فساد ناشی از نرخ ارز کنترلی را کاهش می داد؟ وقتی معاون ارزی بانک مرکزی که لیدر سیاست های ارزی کشور محسوب می شود توسط مراجع قضایی دستگیر و روانه زندان می شود، چرا می بایست انتظار داشته باشیم اجرای سیاست درست قیمت ارز کنترلی ( که در زمان بحران اقتصادی الزامی است) به نحو احسن اجرایی شود؟
 
با این اوصاف باید به این سوالات پاسخ داد، آیا جامعه ای که میزان درآمد افراد آن در چند ماه اخیر در بهترین حالت ثابت مانده است، توان مصرف کالاها به نرخ جدید با تورم حداقل 50 درصدی را دارد؟ کدام تولید کننده می تواند ریسک تولید در این شرایط را بپذیرد؟ آیا برای واردکنندگانی که کالاهای خود را با احتساب ارز 4200 تومانی به پشت گمرک های جمهوری اسلامی رسانده اند، واردات کالا به نرخ دو برابر توجیه اقتصادی دارد؟
 
تولیدکنندگانی که بدلیل سیاست های پر غلط اقتصادی دولت در سالیان اخیر به مونتاژکاری کارخانجات چینی تبدیل شده اند، مشخص است که با افزایش چند برابری نرخ ارز، توان تولید (مونتاژ کاری) خود را از دست می دهند و بازار را خالی از عرضه محصولات خود می گذارند. بازاری که در پس ناکارآمدی دولت، به کالاهای خارجی وابسته شده و واردکنندگان کالاهای خارجی در آن جولان می دادند، مسلم است که کشش فروش همان کالاهای خارجی به دو یا چند برابر قیمت قبلی را به مردم ندارد. با کاهش عرضه، فضا برای سو استفاده دلالان برای احتکار کالاها و فروش قطره چکانی به چند برابر قیمت واقعی بوجود می آید.
 
سیاست های اقتصادی دولت روحانی در تمامی 6 سال گذشته، ذبح کننده تولید ایرانی بوده و با ادامه این روند، انتظار داشتن بهبود اوضاع اقتصادی کشور، امری توهمی خواهد بود.
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۸ شهریور ۹۷ ، ۲۱:۴۳
soran Hossieni
"ساکانیوز"«معتاد بودن آمریکایی ها به تحریم، باعث شد در دوران اوباما نیز آنها وظایف و تعهداتشان را اجرا نکنند.» این صحبت های محمدجواد ظریف وزیرامورخارجه کشورمان است که در دیدار با سفیران و فعالان اقتصادی آمریکا را معتاد به تحریم معرفی می کند و برای رفع اعتیاد آمریکا نسخه می پیچد.
 
به گزارش ساکا نیوز: قبلا رجانیوز در ده‌ها مطلب از جمله «آقای روحانی؛ روی چمبرلین را سفید کردید» به اثبات علمی و تاریخی ناکارآمدی راهبرد مماشات (Appeasement)یا همان عقب نشینی پرداخته است. اما اینبار با توجه به صحبت های اخیر ظریف که آمریکایی‌ها را با وجود عقب نشینی‌های فراوان دولت روحانی، معتاد به تحریم خوانده است به این سوال پاسخ می دهیم که چه کسی باعث معتاد شدن آمریکا به تحریم علیه کشورمان شده است؟
 
درست 5سال قبل و در جریان مناظرات انتخاباتی بود که گفتمان مقاومت با یک نماینده در برابر گفتمان سازش در برابر غرب به بیان استدلال های خود می پرداخت و برداشته شدن تحریم ها، در قبال از بین رفتن یکی از ابزارهای قدرت ایران را نشدنی معرفی می کرد. مناظره ای که تا امضای توافقنامه هسته ای و حتی بعد از لگد زدن رسمی آمریکا به تعهدات خود در برجام هم ادامه داشت اما با این تفاوت که مناظرات «می شود یا نمی شود» حالا به مناظرات «شد یا نشد» تبدیل شده است.
 
به بیان ساده سعیدجلیلی اعتقاد داشت باید «سلاح تحریم» را با بی اثرکردن آن، از دست دشمن گرفت تا شر تحریم ها از سر مردم ایران برداشته شود اما حسن روحانی معتقد بود «عقب نشینی در مقابل خواسته های غرب» تحریم ها را برمی‌دارد.
 
حسن روحانی بعد از امضای برجام و در جلسه هیات دولت در تاریخ 31/4/94 با اشاره به امضای این توافقنامه منش مذاکراتی دولت خود را مدح می کند و می گوید: «آنها با زبان حقوقی پذیرفته‌اند که تحریم‌ها تأثیری بر جمهوری اسلامی ایران نداشته و باید آن را کنار بگذارند.... تعامل سازنده کلید حل مسأله و پیروزی بود که این راه از ابتدا توسط دولت انتخاب شد. ما مانند برخی نگفتیم که مذاکره با آنها فایده‌ای ندارد و یا معتقد نبودیم که در دنیای سیاست جز راه تسلیم و یا تقابل راه دیگری وجود ندارد.»
 
اما سعید جلیلی در همان سالی که دولت مارش پیروزی سر می داد و منتقدان خود را با عنوان «بی سواد و بی شناسنامه» طرد میکرد معتقد بود: «اگر کسی به خودش این حق را داد که از ایران یک حقی را ضایع کند، به همان دلیل می‌گوید حقوق دیگرتان را هم می‌توانم ضایع کنم. می‌گوید مثلاً اگر من با همین زور توانستم کت شما را در بیاورم، خب با همین زور می‌خواهم ساعتت را هم بگیرم.» او با بیان ساده، سیاست مماشات در برابر غرب را نفی می کند و آنرا دلیلی می داند که به سرعت تحریم ها و فشارها برای دستیابی به اهداف استکباری بیشتر اعمال شود. اتفاقی که به سرعت پس از دادن امتیازات نقد ایران به طرف غربی شاهد بودیم.
 
ظریف به درستی روزگذشته به این مهم اشاره کرد و دولت «اوبامای مودب و باهوش» متهم به انجام ندادن وظایف و تعهداتش کرد و به صراحت اعلام کرد که نقض عهدها از همان دولت دموکرات آمریکا آغار شده است: «معتاد بودن آمریکایی ها به تحریم، باعث شد در دوران اوباما نیز آنها وظایف و تعهداتشان را اجرا نکنند. »
 
او در ادامه راه حل ترک اعتیاد آمریکا به تحریم را نه مذاکره که تکیه به ظرفیت های داخلی معرفی کرد و گفت: « ما می توانیم فشارها را با افزایش تولید ملی و افزایش صادرات غیرنفتی به فرصت تبدیل کنیم و در چند ماه آینده به آمریکایی ها نشان دهیم که باید این اعتیاد خود را ترک کنند.»
 
تکیه بر ظرفیت های داخلی و و گرفتن «سلاح تحریم» از دست دشمن درست همان گفتمانی است که توسط رقبای دولت روحانی گفته می شد و حالا در زبان دولتی‌ها می چرخد. 
 
اعتیاد به تحریم توسط آمریکا نتیجه 5سال عقب نشینی است که گفتمان سازش بر کشور تحمیل کرد و به قول جلیلی دشمن را به این نتیجه رسانده که اگر با زور توانستم کت شما را بگیرم پس با زور می توانم ساعت شما را هم غارت کنم. حال با این وجود آیا بهتر نیست ظریف به جای بازی سیاسی و نسبت دادن شکست سیاست های خود به «ناشکری منتقدان!» به تجدیدنظر در راهبرد غلط خود بپردازد؟
 
هرچند بهتر بود صحبت های امروز مسئولین دولتی سال ها قبل گفته می شد نه اینکه تجربه روزگار با هزینه های فراوان بخواهد این استدلال های عقلانی را در گوش آنها فرو کند اما جلوی ضرر را هر زمان که بگیریم منفعت است.
 
دکتر جلیلی در پاسخ به این سوال که «وقتی امریکا همیشه تحریم می کند، راه حل چیست؟» در جمع دانشجویان زنجان در اردیبهشت95 می گوید:  
 
«دشمنی که مستأصل شده و می‌بیند دیگر سلاح نظامی و آشوب‌ها و بحران‌های داخلی از اول انقلاب تاکنون جواب نداده‌ سلاحی به اسم «تحریم‌» را مطرح می‌کند. لذا ضروری‌ترین اولویت در شرایط فعلی «بی‌اثر کردن سلاح‌ تحریم» است. اما سلاح تحریم چگونه بی‌اثر می‌شود؟ وقتی دشمن شما صحبت از تهدید به تحریم می‌کند، یعنی آرایش جنگی‌اش را حفظ کرده است و از سر استیصال فکر می‌کند این آخرین سلاح‌اش هست و باید از این استفاده کند تا به اهداف‌اش برسد. 
 
اگر کسی با سلاحی شما را تهدید کرد که مثلاً کتاب‌ات را برمی‌دارم و شما هم بلافاصله بگویید این کتاب را بگیر و برو، با همان حربه می‌گوید این خودکارت را هم بده! دوباره یک قدم جلوتر می آید و می گوید  ساعتت را هم بده! راه مقابله با او این نیست دائم عقب نشینی کنید و بگویید  حالا اگر کتاب را دادیم رفت، الحمدلله مشکل حل شد!  او به همان دلیل، جلوتر می آید و بازهم شما باید عقب نشینی کنید چون تازه فهمیده این سلاح جواب می‌دهد لذا باید سلاح او را از دستش بگیرید و بی اثر کنید. 
 
 امروز هم اگر اظهارات علنی مقامات امریکایی را ببینید متوجه می شوید که علیرغم برجام آنها امید بسته اند بازهم با تحریم از ایران امتیاز بگیرند. مثلاً میگویند طبق برجام فقط تحریم‌های هسته‌ای، آن هم تحریم‌های مالی ـ اقتصادی را برمی‌دارم، ولی تحریم‌های اولیه و غیر هسته‌ای باقی می‌مانند. چرا این حرف‌ها را می‌زنند؟ چون فکر می‌کنند با سلاح تحریم میتوانند به بقیه اهدافشان هم برسند.
 
رفتار چند ماه اخیر نشان داده است که سلاح تحریم با اقدام و عمل بی‌اثر می‌شود نه با «لبخند». لبخند به گرگ جواب نمی‌دهد. لبخند به کسانی که ماهیت استکباری دارند سلاح مؤثری برای کنترل اسلحه آنها نیست!  مگر اولین تحریم‌ها را در زمینه دفاعی اعمال نکردند؟ اما  بیشترین موفقیت‌های ما در آن عرصه بود. وقتی راهبرد «تحریم سلاح» علیه ملت ما جواب نداد، راهبرد «سلاح تحریم» هم علیه ملت ما جواب نخواهد داد،  به شرطی که دچار تردید و ترس از  تهدیدهای‌ دشمن نشویم.»
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۸ شهریور ۹۷ ، ۲۱:۳۹
soran Hossieni

وزیر امور خارجه ترکیه گفته که هدف کشورش ممانعت از عملیات نظامی برای آزادسازی ادلب، آخرین پناهگاه بزرگ تروریست‌ها در سوریه است.

به گزارش ساکا نیوز، «مولود چاووش اوغلو»، وزیر امور خارجه ترکیه می‌گوید که این کشور می‌خواهد مانع عملیات نظامی در ادلب شود.

او شنبه (۱۷ شهریور) در گفت‌وگو با روزنامه «خبر ترک» ادعا کرد: «ما تلاش‌های زیادی برای جدا کردن گروه‌های "میانه رو" مخالفان [دولت سوریه] از گروه‌های تروریستی کرده‌ایم».

وزیر امور خارجه ترکیه دولت سوریه را متهم به هدف قرار دادن ادلب به بهانه وجود تروریست‌ها در استان ادلب کرد و گفت که «اکنون هدف ما متوقف کردن  حمله به ادلب است».

چاووش اوغلو در حالی می‌گوید که کشورش مقابل عملیات ارتش سوریه برای آزادسازی استان ادلب این کشور از تروریست‌ها را خواهد گرفت که رئیس جمهوری ترکیه در نشست تهران با نابودی گروه‌های تروریست موافقت و آن را امضا کرد.

در بند چهارم بیانیه پایانی که به امضای سه کشور ایران، روسیه و ترکیه رسید آمده است: هر سه طرف «بر عزم خود مبنی بر ادامۀ همکاری برای نابودی نهایی داعش، جبهةالنصره و تمامی دیگر افراد، گروه‌ها، تشکل‌ها و موجودیت‌های وابسته به القاعده یا داعش در سوریه که از سوی شورای امنیت سازمان ملل شناسایی شده‌اند، تصریح کردند».

وزیر امور خارجه ترکیه همچنین به خبر ترک گفته که کشورش به همکاری خود با روسیه و ایران به منظور عدم وقوع فاجعه انسانی در منطقه ادلب ادامه خواهد داد.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۷ شهریور ۹۷ ، ۲۲:۳۳
soran Hossieni

به گذارش ساکا نیوز: نشست سران ایران، ترکیه و روسیه در تهران برگزار شد. موضوع این دیدار تحولات سوریه بود.

در این باره می توان به نکات زیر پرداخت.

 - این نشست را می توان 2 +1 توصیف کرد. ایران و روسیه در یک طرف و ترکیه در طرف دیگر . 
ایران و روسیه در یک اردوگاه حامی بشار اسد رئیس جمهوری سوریه و ترکیه در سوی دیگر در جبهه ضد بشار اسد قرار دارد.

- هر سه کشور ایران، ترکیه و روسیه در سوریه نیروی نظامی دارند. البته به لحاظ حقوق بین الملل نیروهای ایرانی و روس چون با درخواست و مجوز دولت دمشق در سوریه حاضرند حضوری قانونی دارند اما وضعیت نیروهای ترکیه اینگونه نیست و این نیروها به لحاظ قانون بین الملل، حضوری غیرقانونی دارند.

9 نکته درباره نشست سران ایران، ترکیه و روسیه در تهران

- نشست تهران در میانه شدت گرفتن تحریم ها و فشارهای ترامپ علیه ایران، به صحنه قدرت نمایی منطقه ای ایران تبدیل شد.

- این نشست را می توان نشست قدرت های پیروز در سوریه توصیف کرد. نیروهای نظامی ایران و روسیه در صف ارتش سوریه توانستند گروه های مخالف مسلح، گروه های مسلح، گروه های تروریستی و داعش را شکست بدهند و هم اکنون اکثریت مناطق سوریه را در کنترل خود دارد. 

البته ترکیه نیز تلاش کرده از طریق نزدیکی روابط با روسیه و ایران، به اهداف استراتژیکی در سوریه دست یابد که در راس آنها می توان به حملات ارتش ترکیه علیه گروه های کرد در مناطق کردنشین سوریه اشاره کرد.

ارتش ترکیه با استفاده از سکوت موافقت آمیز ایران و روسیه به مناطق کردنشین سوریه حمله کرد و مناطق گسترده ای از نوار مرزی سوریه با ترکیه را اشغال کرده است.

- جنگ سوریه به مراحل نهایی خود نزدیک می شود البته همچنان بحران باقی است. 
ارتش سوریه قصد دارد با حمایت هوایی ارتش روسیه، حمله به ادلب را آغاز کند و البته آغاز نیز شده است.
ادلب حدود 3 میلیون نفر ساکن دارد که همگی مخالفت دولت بشار اسد هستند. بخش اعظم مردم ساکن در ادلب را افراد فراری از دیگراستان های سوریه تشکیل می دهند. 
هم اکنون به جز منطقه ادلب و مناطق کردنشین، بقیه بخش های سوریه در کنترل دولت بشار اسد است.

- مجموعه 3 کشور ایران، ترکیه و روسیه تلاش می کنند از طریق مذاکرات و رایزنی میان خود بحران سوریه را حل کنند.
با نگاهی به صحنه جنگ سوریه، به نظر می رسد با اقدامات نظامی، جنگ سوریه به مراحل پایانی خود نزدیک شده است.
در صورت موفقیت کار گروهی این سه کشور، قطعا امکان تکرار این الگو در بحران ها و موضوعات دیگر نیز فراهم می شود.

- ایران و روسیه و ترکیه تلاش می کنند بدون حضور قدرت های جهانی و منطقه ای مانند آمریکا، اتحادیه اروپا وعربستان سعودی بحران سوریه را حل کنند. 

- ترکیه تلاش می کند با حضور در کنار روسیه و ایران به عنوان دو بازیگر پیروز صحنه جنگ نظامی سوریه، از غنایم این جنگ نیز بهره ببرد. به همین دلیل ترکیه در گام نخست، مطالبه برکناری بشار اسد را به فراموشی سپرد و تلاش کرد بر نابودی گروه های کرد سوریه متمرکز شود.

- اقدامات آمریکا علیه ترکیه، ایران و روسیه، ناخواسته ائتلافی از این سه کشور ایجادکرده است. 
هر سه تحت تحریم های تاثیرگذار آمریکا هستند. هر سه به دلیل تحریم های آمریکا، با سقوط یا کاهش شدید ارزش پولی خود مواجه اند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۷ شهریور ۹۷ ، ۲۲:۱۹
soran Hossieni

به گذارش ساکا نیوز وزیر اقتصاد، تجارت و صنایع ژاپن می‌گوید دولت این کشور فشارها به آمریکا برای اجازه دادن به ژاپن به منظور تداوم واردات نفت از ایران را ادامه می‌دهد. این وزیر ژاپنی با این حال ادامه داد که پالایشگاه‌ها در خصوص واردات نفت [مورد نیازشان] خودشان تصمیم می‌گیرند.

هیروشیگو سیکو، وزیر اقتصاد، تجارت و صنعت ژاپن در کنفرانسی خبری گفت: «هر شرکتی تصمیم خودش را براساس قضاوتش انجام می‌دهد و به درخواست خرید نفت خام ایران پاسخ می‌دهد» با این حال وی از ارائه جزئیات بیشتر درباره پاسخ شرکت‌ها خودداری کرد.

به نوشته اس‌پی‌گلوبال، وزیر اقتصاد ژاپن افزود دولت این کشور قصد ندارد تا هیچ دستورالعمل یا راهنمایی را به پالایشگاه‌ها در خصوص واردات نفت ایران صادر کند. وی افزود: «در هر شرایطی، دولت قصد دارد به منظور ادامه واردات نفت خام ایران، به صورت سرسختانه با ایالات متحده مذاکره کند.»

اظهارات هیروشیگو سیکو در شرایطی بیان شده است که پالایشگاه‌های ژاپنی از دولت این کشور خواسته‌اند تا در زمینه تحریم‌های ایران، از ایالات متحده معافیت کسب کند، زیرا این پالایشگاه‌ها خواهان ادامه واردات میزان معمول نفت‌شان [از ایران] به جای کاهش آن هستند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۳ شهریور ۹۷ ، ۲۳:۴۷
soran Hossieni

به گذارش ساکا نیوز سفیر آمریکا نزد سازمان ملل متحد می‌گوید که دونالد ترامپ قصد دارد اواخر ماه جاری میلادی ریاست نشست شورای امنیت را برعهده بگیرد و مسئله ایران را در این شورا مطرح کند.

به گفته دیپلمات‌ها و نیکی هیلی، سفیر ایالات متحده نزد سازمان ملل، ترامپ قرار است در ماه جاری و در جریان اجتماع رهبران جهان برای شرکت در نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد دست به این اقدام بزند.

ایالات متحده که در ماه سپتامبر ریاست دوره‌ای شورای امنیت سازمان ملل را برعهد دارد، پیشتر تلاشی ناموفق برای اقدام این شورا علیه ایران داشت.

به نوشته رویترز، دیپلمات‌ها می‌گویند که ایران می‌توانند برای سخنرانی در نشست 26 سپتامبر شورا امنیت سازمان ملل، در هفته‌ای که نشست سالیانه مجمع عمومی برگزار می‌شود، درخواست بدهد. قرار است که حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران در تاریخ 25 سپتامبر در مجمع عمومی سازمان ملل سخنرانی کند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۳ شهریور ۹۷ ، ۲۳:۴۵
soran Hossieni

به گذارش ساکا نیوز وزیر خارجه فرانسه در سخنانی در خصوص برجام گفت: «ما به همراه آلمان، انگلیس، چین و روسیه در حال همکاری هستیم، زیرا اتحادیه اروپا یکی از امضاکنندگان توافق وین (برجام) است. ما فکر می‌کنیم که توافق وی یک توافق خوب بود، زیرا این توافق مانع از دستیابی ایران به سلاح‌های هسته‌ای شده است.»

ژان ایوه لودریان، وزیر خارجه فرانسه در ادامه گفت:‌ «این توافق همچنان مانع [از دستیابی ایران به سلاح‌های هسته‌ای] است. من به‌طور خاص درباره زمان حاضر سخن می‌گویم زیرا گزارش روز [شنبه] آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نشان داد که ایران به توافقنامه پایبند است ... و توافقنامه ما را قادر به جلوگیری از چنین امری می‌کند، و اگر در هر احتمالی ایران بتواند در آینده به سلاح‌های هسته‌ای دست یابد، ما در معرض یک تزلزل بزرگ در منطقه خواهیم بود، که همراه با خطر نزاع و درگیری با نزدیک‌ترین همسایگان است، بنابر این باید از تضعیف توافقنامه جلوگیری کنیم، و ما به ایران می‌گوییم: به توافقنامه پایبند باش، ما هم به آن پایبندیم. اما در چنین شرایطی، ایران خواهان تأثیرات و منافع توافقنامه از جمله توان تجارت است. و ایالات متحده هم‌اکنون تحریم‌هایی را اعمال کرده است که قرار است از طریق اقدامات فراسرزمینی گسترش یابد و گریبان شرکت‌های غیرآمریکایی که در ایران فعالیت می‌کنند و همچنان ارتباطات مستقیم یا غیرمستقیمی با اقتصاد آمریکا دارند را بگیرد، ارتباطاتی که به خاطر استفاده آن‌ها از دلار است. این اقدامات فراسرزمینی قانونی نیستند، اما اعمال می‌شوند.»

وزیر خارجه فرانسه در ادامه گفت:‌ «هر شرکتی خطرهای [پیش‌روی] خود را ارزیابی می‌کند. و شما می‌دانید که شرکت‌های خودروسازی بزرگ درباره حضورشان در ایران تأمل می‌کنند، زیرا بازار آمریکا نیز وجود دارد. ما چه باید بکنیم؟ ما باید تلاش کنیم و سازوکاری را بیابیم: این کار شرکت‌ها را باز نمی‌گرداند، اما ایران را قادر می‌سازد تا وضعیت خود را حفظ کند، مانع از نقض توافق از سوی آن‌ها می‌شود، [باید] ترتیباتی مالی یافت، یک سازوکار مالی که ایران را به ادامه فروش نفتش در مقابل منابع لازم برای خرید کالاهای مصرفی قادر سازد. یافتن چنین [سازوکاری] آسان نیست.»

ژان ایوه لودریان، وزیر خارجه فرانسه افزود: «دیگر امضاکنندگان توافق؛ باید به صورت مرتبط دیدار کنند. قرار است طی چند روز آتی در نیویورک دیدار کنیم، ما به طور معمول درباره آن گفتگو می‌کنیم و روز شنبه با وزیر خارجه ایران گفتگو کردم. ما در حال کار روی آن هستیم؛ من قرار است طی روزهای آتی به چین بروم و درباره آن گفتگو کنم.»

به گفته رئیس دستگاه دیپلماسی فرانسه، «آمریکایی‌ها فکر می‌کنند با اعمال میزان کافی از فشار قوی از طریق تحریم‌ها، می‌توانند موجب تغییر نظام [در ایران] شوند. ما خلاف آن فکر می‌کنیم. علاوه بر آن، می‌توانیم حالت عکس آن را ببنیم، اینکه در چنین شرایطی شاهد مقاومتی بسیار بزرگ، عزت ایرانی و ملی‌گرایی ایرانی خواهیم بود.»‌ مسئله‌ای که به ادعای وزیر خارجه فرانسه این تهدید را در پی دارد که «تندروها قدرت را به دست گرفته و بگویند ما توافق وین را نقض کرده و فعالیت هسته‌ای ایران را از سر گرفته و توانایی [هسته‌ای] را به دست می‌آوریم. و سپس ناکامی و شکست غیرقابل اجتناب خواهد بود، زیرا از طریق تلاش برای ممانعت از تبدیل ایران به یک کشور هسته‌ای، اقدامات آمریکا در واقع [ایرانی‌ها] را به چنین کاری قادر می‌سازد ... در خصوص ایران موضوعات دیگری است که نباید نادیده گرفته شوند، از جمله آن‌ها موشک‌ها هستند ... که خطری برای کشورهای همسایه هستند و اینکه ایران بتواند این قابلیت‌های موشکی را به یمن و حزب‌الله بدهد. ما می‌خواهیم درباره نقش ایران [در منطقه نیز] با آن گفتگو کنیم، [که شامل] ممانعت از بهره‌بردن ایران از وضعیت کنونی برای کسب نوعی از سلطه بر [منطقه] است. ما باید به توافقنامه جامعی دست یابیم که شامل این بعد باشد. از این نظر، ما با آمریکایی‌ها موافقیم، اما گفتگو با ایران از این بعد بسیار دشوار است، که به معنای این است که وضعیت واقعا ساده نیست، اما در شرایط کنونی ما در حال کار برای حفظ توافقنامه وین [برجام] هستم و ایران هم‌اکنون به آن پایبند است.»

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۳ شهریور ۹۷ ، ۲۳:۳۹
soran Hossieni

به گذارش ساکا نیوز کاخ سفید در ادامه اتهامات و تهدیدهای خود علیه سوریه، هشدار داد که اگر دمشق بار دیگر از تسلیحات شیمیایی استفاده کند، ایالات متحده «به سرعت و به شکلی مناسب پاسخ خواهد داد.»

در بیانیه کاخ سفید ادعا شده است که «میلیون‌ها غیرنظامی بی‌گناه در معرض تهدید حملات قریب‌الوقوع رژیم اسد هستند، که تحت حمایت روسیه و ایران است.»

ترامپ شب گذشته نیز در پیامی توئیتری به "بشار اسد" رئیس جمهور سوریه درباره هرگونه حمله غیر مسئولانه به شهر ادلب هشدار داد. ترامپ همچنین به ایران و روسیه هشدار داد که همکاری با دولت سوریه در حمله به ادلب اشتباهی سخت خواهد بود.

رئیس جمهوری آمریکا در پیام توئیتری خود نوشت: «روسیه و ایران با مشارکت در این تراژدی انسانی بالقوه مرتکب اشتباه انسانی بزرگی می شوند و ممکن است که صدها هزار نفر از مردم کشته شوند. اجازه ندهید این اتفاق بیفتد.»

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۳ شهریور ۹۷ ، ۲۳:۳۴
soran Hossieni